210-8031284 | 210-8035820 dentmari@otenet.gr
Επιλογή Σελίδας
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn

– Ένθετα/ Επένθετα πορσελάνης –

Σε περίπτωση εκτεταμένης βλάβης του δοντιού, όπου η αποκατάσταση με έμφραξη (σφράγισμα) είναι αδύνατη και δεν θέλουμε να τροχίσουμε επιπλέον το δόντι προκειμένου να τοποθετηθεί μια στεφάνη, τότε υπάρχει η λύση του ένθετου – επένθετου πορσελάνης. Πρόκειται για τμήμα πορσελάνης, το οποίο υποκαθιστά το τμήμα του δοντιού το οποίο έχει καταστραφεί είτε από τερηδόνα είτε από κάταγμα. Το σχήμα είναι ακριβώς όπως ήταν το σχήμα του δοντιού πριν καταστραφεί, καθώς επίσης και το χρώμα αυτού είναι όμοιο με το χρώμα του δοντιού.

Τα βασικά πλεονεκτήματα των ένθετων – επένθετων είναι ότι δεν έχουμε απώλεια δοντιού περισσότερη από ότι η αρχική βλάβη έχει ήδη προκαλέσει (κάταγμα, τερηδόνα). Επίσης οι αποκαταστάσεις δεν περιέχουν μέταλλο, είναι εξ’ ολοκλήρου από πορσελάνη με αποτέλεσμα να είναι εκτός από λειτουργικές και απόλυτα αισθητικές αποκαταστάσεις.

Η μέθοδος αποκατάστασης μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: Αφού καθαριστεί το δόντι ώστε να μείνει ο υγιής οδοντικός ιστός αποκαθιστούμε το δόντι είτε με τη βοήθεια του οδοντοτεχνίτη είτε με τη βοήθεια του μηχανήματος CAD/CAM CEREC.

9

Στη πρώτη περίπτωση παίρνουμε αποτυπώματα (μέτρα) και τα στέλνουμε στον οδοντοτεχνίτη ο οποίος κατασκευάζει το ένθετο – επένθετο δηλαδή το τμήμα του δοντιού το οποίο θέλουμε να αποκαταστήσουμε. Στη συνέχεια με ειδικούς συγκολλητικούς παράγοντες συγκολλείται στο ήδη καθαρισμένο δόντι.

9

Στη δεύτερη περίπτωση ο οδοντοτεχνίτης αντικαθίσταται από ένα μηχάνημα το CAD/ CAM CEREC. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και σύντομη.

Ένθετα - Επένθετα πορσελάνης

Το δόντι καθαρίζεται (τροχίζεται) τόσο ώστε να μείνει υγιές. Στη συνέχεια φωτογραφίζεται το δόντι με ειδική ενδοστοματική κάμερα, δίδονται οι πληροφορίες σε συγκεκριμένο υπολογιστή CAD όπου γίνεται η επεξεργασία των δεδομένων και κατόπιν αυτού δίνεται η εντολή στο κοπτικό μέρος του συστήματος CAM να παρασκευαστεί η πορσελάνη στο σχήμα του δοντιού το οποίο θέλουμε να αποκαταστήσουμε.

Το CAM είναι σαν τόρνος, ο οποίος κόβει με μεγάλη ακρίβεια και πιστότητα τους κύβους (blocks) πορσελάνης που τοποθετούνται μέσα σε αυτόν. Όταν η τελική αποκατάσταση είναι έτοιμη, ακολουθεί η διαδικασία της συγκόλλησης του τμήματος της πορσελάνης στο δόντι.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής έναντι της προηγούμενης είναι ότι η αποκατάσταση του δοντιού μπορεί να γίνει σε ένα μόνο ραντεβού αποδίδοντας εφάμιλλη αισθητική και αντοχή με αυτή του οδοντοτεχνίτη.

Σημαντική ενημέρωση για τη λειτουργία του ιατρείου

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Βριλησσίων, οι ιατροί και το προσωπικό, θέλοντας να προστατεύσει στο έπακρο την υγεία των ασθενών του, έναντι οποιασδήποτε λοίμωξης και ιδιαίτερα του SARS-CoV-2, εφαρμόζει απόλυτα τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων και του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Οδοντιάτρων.

Συγκεκριμένα για την  αποφυγή συνωστισμού τα ραντεβού είναι προκαθορισμένα τηλεφωνικά.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία θα πρέπει, με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τα διεθνή πρωτόκολλα, να απαντηθούν ερωτήσεις οι οποίες είναι πάγιες για όλους τους ασθενείς (πχ έχετε κάνει πρόσφατα εξέταση για Κορωνοϊό και αν ναι ποιο ήταν το αποτέλεσμα…).

Σε περίπτωση που κάποιος ασθενής παρουσιάζει κάποιο  από τα συμπτώματα ίωσης ( βήχα, δέκατα, πυρετό ή κόπωση…) ειδοποιεί το προσωπικό και το προσωπικό μας τον κατευθύνει κατάλληλα. Αν ωστόσο γίνει αντιληπτό άτομο στο ιατρείο με κάποιο ύποπτο σύμπτωμα θα του ζητηθεί να μετακινήσει το ραντεβού του για μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Στο ιατρείο προσέρχεται ο ασθενής χωρίς συνοδό και συνοδεύονται από έναν συνοδό μόνο  τα άτομα που χρήζουν βοηθείας και τα πολύ μικρά παιδιά.

Στον χώρο αναμονής ο ασθενής προσέρχεται με μάσκα και απολυμαίνει τα χέρια του με απολυμαντικό, που διατίθεται κατά την είσοδο του.

Επιπροσθέτως στον χώρο αναμονής δεν υπάρχουν διακοσμητικά, περιοδικά ή αντικείμενα πέρα των επιβεβλημένων.

Στον χώρο της θεραπείας λειτουργούν καθαριστές αέρα που ανανεώνουν τον πενταπλάσιο όγκο του αέρα ανά ώρα, με 7 φίλτρα μεταξύ των οποίων HEPA και UV για πλήρη αποστείρωση από μικρόβια, ιούς και μύκητες καθ’ όλη την διάρκεια των συνεδριών. Επιπλέον ο χώρος θεραπείας αερίζεται μετά από κάθε συνεδρία.

Ο χώρος της θεραπείας προκειμένου να υποδεχτεί τον ασθενή απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση.

Οι ιατροί χρησιμοποιούν, όπως όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του κέντρου, χειρουργικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης, σκουφάκι, γυαλιά και προσωπίδα.

Η διαδικασία, τα μέτρα προστασίας και η εμφάνισή μας μπορεί να άλλαξαν, ωστόσο εμείς παραμένουμε το ίδιο φιλικοί και ανθρώπινοι προκειμένου να υποδεχτούμε τους ασθενείς μας με κατανόηση και  φιλική διάθεση και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στα 2108031284 και 2108035820 και μέσω email στο dentmari@otenet.gr.

Ευχαριστούμε και πάντα στην διάθεσή σας!