210-8031284 | 210-8035820 dentmari@otenet.gr
Επιλογή Σελίδας
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn

– Λεύκανση δοντιών –

Η λεύκανση δοντιών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοσμητικής οδοντιατρικής είτε ως αυτόνομη διαδικασία, είτε ως κομμάτι της επανορθωτικής αισθητικής της οδοντιατρικής. Η λεύκανση είναι μια συντηρητική και αποτελεσματική τεχνική αντιμετώπισης των δυσχρωμιών των δοντιών, με σεβασμό στην ακεραιότητα των ιστών. Οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για αισθητική αποκατάσταση του χαμόγελού μας έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη όλο και περισσοτέρων συστημάτων λεύκανσης των δοντιών.

Λεύκανση δοντιών
Λεύκανση δοντιών
Λεύκανση δοντιών
Λεύκανση δοντιών

Μέθοδοι λεύκανσης:

9

Λεύκανση σπιτιού: Γίνεται με ειδικά εξατομικευμένα ναρθηκάκια  και  χρήση λευκαντικού παράγοντα (υπεροξείδιο του καρβαμιδίου, υπεροξείδιο του υδρογόνου). Τοποθετούνται τα ναρθηκάκια μέσα στο στόμα για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το οποίο εξαρτάται από το είδος του λευκαντικού παράγοντα, είτε κατά τη διάρκεια της νύχτας, είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η διαδικασία προσαρμόζεται βάσει του καθημερινού προγράμματος του ενδιαφερόμενου. Το χρονικό διάστημα της διαδικασίας  της λεύκανσης ποικίλει ανάλογα το αρχικό χρώμα των δοντιών, αλλά και του επιθυμητού αποτελέσματος. Συνήθως διαρκεί 10 – 15 ημέρες. Σε ορισμένες δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί λεύκανση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όπως για 1 ή 3 μήνες.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι ότι η  διαδικασία είναι πολύ απλή  και οικονομικότερη έναντι των άλλων μεθόδων.

Το μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εφαρμογής του λευκαντικού παράγοντα από ότι στις άλλες μεθόδους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι λευκαντικές ουσίες  που χρησιμοποιούνται για το σπίτι είναι χαμηλότερης συγκέντρωσης λευκαντικών παραγόντων.

9

Λεύκανση ιατρείου: Γίνεται σε ένα ραντεβού στο οδοντιατρείο διάρκειας περίπου  μίας  ώρας. Η λευκαντική ουσία είναι σε μορφή γέλης (τζελ) η οποία εφαρμόζεται πάνω  στα δόντια και φωτοδιασπάται είτε από κάποια εξειδικευμένη λάμπα ή από κάποιο laser. Εισχωρεί βαθύτερα, παράγει οξυγόνο και διασπά τις χρωστικές μέσα στο δόντι, δεν αλλάζει τη δομή του δοντιού, δεν βλάπτει την αδαμαντίνη, απλά αλλάζει το χρώμα του χαρίζοντας λευκό ζωντανό χαμόγελο. Έτσι ο ασθενής μέσα σε μια ώρα μπορεί να αποκτήσει ένα αστραφτερό λευκό χαμόγελο.

Τα πλεονεκτήματα της λεύκανσης στο ιατρείο είναι ότι η διαδικασία είναι ανώδυνη και  έχει άμεσα, άριστα αποτελέσματα.

Τα μειονεκτήματα είναι ότι για τη σταθεροποίηση του χρώματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χρειάζεται να συνεχιστεί λεύκανση στο σπίτι για λίγες μέρες, και είναι απαραίτητη η σωστή προστασία των ούλων, διότι ο λευκαντικός παράγοντας είναι μεγάλης συγκέντρωσης.

9

Συνδυασμός των δύο μεθόδων: Οι τελευταίες εξελίξεις  στην λεύκανση προτείνουν τον συνδυασμό των δύο μεθόδων, τη λεύκανση του ιατρείου για ένα άμεσο αποτέλεσμα και λίγες μέρες στο σπίτι για ενίσχυση και σταθεροποίηση του αποτελέσματος.

Στο οδοντιατρικό μας κέντρο έχουμε τη δυνατότητα να  χρησιμοποιούμε το πλέον εξελιγμένο και απόλυτα καινοτόμο σύστημα λεύκανσης το σύστημα Beyond όπου η λευκαντική ουσία  περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου και υπερβορικό νάτριο και η οποία φωτοδιασπάται από την εξειδικευμένη  λάμπα Beyond. Η τεχνική αυτή μπορεί να λευκάνει δυσχρωματικά δόντια από οποιαδήποτε αιτία, από 5 έως 10 τόνους λευκότερα δόντια, με άμεσα αποτελέσματα σχεδόν σε μία συνεδρία. Το σύστημα αυτό  δεν έχει παρενέργειες διότι δεν προκαλεί καμία αύξηση θερμοκρασίας του δοντιού και δεν ερεθίζει καθόλου τα ούλα. Η τεχνολογία των οπτικών ινών και τα πολλαπλά φίλτρα του συστήματος, εξασφαλίζουν τέλεια προστασία, άνεση και άριστα λευκαντικά αποτελέσματα.

Η λεύκανση στο ιατρείο διαρκεί όσο 4 εφαρμογές των (10-15 λεπτών) με ειδικό υλικό που ενεργοποιείται με τη χρήση πηγής φωτός (ειδική λάμπα). Στη συνέχεια χρησιμοποιούνται από τον ασθενή ναρθηκάκια εξατομικευμένα, προσαρμοσμένα στο στόμα του για 1/2 ώρα το πρωί και 1/2 ώρα το απόγευμα στο σπίτι, για περίπου 3-7 ημέρες.

Λεύκανση δοντιών
Λεύκανση δοντιών
Λεύκανση δοντιών
Λεύκανση δοντιών
Σημαντική ενημέρωση για τη λειτουργία του ιατρείου

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Βριλησσίων, οι ιατροί και το προσωπικό, θέλοντας να προστατεύσει στο έπακρο την υγεία των ασθενών του, έναντι οποιασδήποτε λοίμωξης και ιδιαίτερα του SARS-CoV-2, εφαρμόζει απόλυτα τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων και του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Οδοντιάτρων.

Συγκεκριμένα για την  αποφυγή συνωστισμού τα ραντεβού είναι προκαθορισμένα τηλεφωνικά.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία θα πρέπει, με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τα διεθνή πρωτόκολλα, να απαντηθούν ερωτήσεις οι οποίες είναι πάγιες για όλους τους ασθενείς (πχ έχετε κάνει πρόσφατα εξέταση για Κορωνοϊό και αν ναι ποιο ήταν το αποτέλεσμα…).

Σε περίπτωση που κάποιος ασθενής παρουσιάζει κάποιο  από τα συμπτώματα ίωσης ( βήχα, δέκατα, πυρετό ή κόπωση…) ειδοποιεί το προσωπικό και το προσωπικό μας τον κατευθύνει κατάλληλα. Αν ωστόσο γίνει αντιληπτό άτομο στο ιατρείο με κάποιο ύποπτο σύμπτωμα θα του ζητηθεί να μετακινήσει το ραντεβού του για μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Στο ιατρείο προσέρχεται ο ασθενής χωρίς συνοδό και συνοδεύονται από έναν συνοδό μόνο  τα άτομα που χρήζουν βοηθείας και τα πολύ μικρά παιδιά.

Στον χώρο αναμονής ο ασθενής προσέρχεται με μάσκα και απολυμαίνει τα χέρια του με απολυμαντικό, που διατίθεται κατά την είσοδο του.

Επιπροσθέτως στον χώρο αναμονής δεν υπάρχουν διακοσμητικά, περιοδικά ή αντικείμενα πέρα των επιβεβλημένων.

Στον χώρο της θεραπείας λειτουργούν καθαριστές αέρα που ανανεώνουν τον πενταπλάσιο όγκο του αέρα ανά ώρα, με 7 φίλτρα μεταξύ των οποίων HEPA και UV για πλήρη αποστείρωση από μικρόβια, ιούς και μύκητες καθ’ όλη την διάρκεια των συνεδριών. Επιπλέον ο χώρος θεραπείας αερίζεται μετά από κάθε συνεδρία.

Ο χώρος της θεραπείας προκειμένου να υποδεχτεί τον ασθενή απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση.

Οι ιατροί χρησιμοποιούν, όπως όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του κέντρου, χειρουργικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης, σκουφάκι, γυαλιά και προσωπίδα.

Η διαδικασία, τα μέτρα προστασίας και η εμφάνισή μας μπορεί να άλλαξαν, ωστόσο εμείς παραμένουμε το ίδιο φιλικοί και ανθρώπινοι προκειμένου να υποδεχτούμε τους ασθενείς μας με κατανόηση και  φιλική διάθεση και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στα 2108031284 και 2108035820 και μέσω email στο dentmari@otenet.gr.

Ευχαριστούμε και πάντα στην διάθεσή σας!