210-8031284 | 210-8035820 dentmari@otenet.gr
Επιλογή Σελίδας
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn

– Όψεις πορσελάνης (Porcelain Veneers) –

Οι όψεις πορσελάνης έχουν αναδειχθεί ως εναλλακτική λύση στη θέση των παραδοσιακών μεταλλοκεραμικών στεφανών. Με επιτυχή χρήση των όψεων πορσελάνης το χαμόγελο μπορεί να αλλάξει ανώδυνα, συντηρητικά και γρήγορα, με θεαματικά και μεγάλης διάρκειας αποτελέσματα. Οι όψεις πορσελάνης είναι σήμερα η βέλτιστη επιλογή αποκατάστασης για λόγους αισθητικής σε πάρα πολλές κλινικές περιπτώσεις που στο παρελθόν θα είχαν αποκατασταθεί με στεφάνες.

Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτές επιφάνειες από πορσελάνη (0,3-0,5 mm), οι οποίες κολλιούνται στα πρόσθια δόντια με σκοπό την αισθητική αποκατάσταση ενός χαμόγελου. Ενδείκνυνται σε ατέλειες αδαμαντίνης, κλείσιμο διαστημάτων, σε μικρά δυσχρωματικά προβλήματα, σε μικρά κοπτικά κατάγματα των προσθίων δοντιών καθώς επίσης και σε προβλήματα σχήματος, μεγέθους και θέσης δοντιών.

Όψεις πορσελάνης (Porcelain Veneers)
Όψεις πορσελάνης (Porcelain Veneers)
Όψεις πορσελάνης (Porcelain Veneers)
Όψεις πορσελάνης (Porcelain Veneers)
Η διαδικασία είναι πολύ απλή για τον ασθενή:
9
Στην πρώτη συνεδρία ο ασθενής εκφράζει το αισθητικό ή και λειτουργικό πρόβλημα που τον απασχολεί και τις προσδοκίες του ως προς το τελικό  αποτέλεσμα που  επιθυμεί. Στην συνέχεια πραγματοποιείται ανάλυση των προσωπικών ανατομικών στοιχείων του προσώπου και κατ’ επέκταση του χαμόγελού του προκειμένου να καθοριστεί το ιδανικότερο και εξατομικευμένο γι αυτόν πλάνο θεραπείας. Αφού ολοκληρωθεί με επιτυχία η επικοινωνία ανάμεσα στον οδοντίατρο και τον ασθενή  πραγματοποιούνται οι καταγραφές του προσώπου και του στόματος (αποτυπώματα – μέτρα).
9
Στη συνέχεια ο οδοντίατρος σε συνεργασία με τον οδοντοτεχνίτη του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν   όλες τις  παραμέτρους που αφορούν το συγκεκριμένο άτομο (μέση γραμμή, μήκος και εύρος τομέων, χρώμα, σχήμα και διάταξη δοντιών, ηλικία και φύλο ασθενούς, γραμμές χειλιών, γραμμή χαμόγελου, σχήμα και αναλογίες προσώπου) υλοποιούν το διαγνωστικό κέρωμα σε εκμαγεία, το οποίο βασίζεται στο SMILE DESIGN.
9
Στη δεύτερη συνεδρία παρασκευάζονται τα δόντια κατάλληλα ώστε να δεχτούν τις όψεις. Στη συνέχεια τοποθετούνται προσωρινές αποκαταστάσεις  από σύνθετο ακρυλικό βασισμένες στο πλάνο θεραπείας ώστε όχι μόνο να μη φύγει με ακάλυπτα παρασκευασμένα δόντια, αλλά από αυτή κιόλας τη συνάντηση ο ασθενής να φύγει με το χαμόγελο του να προσεγγίζει το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι ο ασθενής θα είναι σε θέση να εκφράσει τις απορίες του ή τις τυχόν αντιρρήσεις του και αλλαγές. Ταυτόχρονα θα μπορεί να ελέγξει τη φώνηση αλλά και γενικότερα τη λειτουργία της αποκατάστασης.
Το στάδιο που ακολουθεί είναι η περίοδος κατασκευής των όψεων πορσελάνης από τον συνεργάτη – οδοντοτεχνίτη. Όταν αυτές είναι έτοιμες τότε ακολουθεί το τρίτο και τελευταίο ραντεβού με τον ασθενή.
9
Στην τρίτη συνεδρία πραγματοποιείται η συγκόλληση των όψεων πορσελάνης.
Τα πλεονεκτήματα των όψεων πορσελάνης είναι πολλά:
 • ΑΝΤΟΧΗ της αποκατάστασης
 • ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ: οι ιστοί  (ούλα) αποδέχονται αρκετά καλά τις όψεις πορσελάνης
 • ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ είναι εξαιρετικά φυσικό
 • ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΡΟΧΙΣΜΑ σε σύγκριση με το τρόχισμα που απαιτείται για την κατασκευή στεφανών
 • ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ έως και 12 χρόνια
Τα μειονεκτήματα των όψεων πορσελάνης είναι:
 • Απαιτείται λίγο περισσότερο τρόχισμα και περισσότερα ραντεβού σε σύγκριση με τις όψεις ρητίνης
 • Υψηλότερο κόστος από τις όψεις ρητίνης
 • Δυσκολότερη η επιδιόρθωση σε περίπτωση φθοράς ή κατάγματος
Σημαντική ενημέρωση για τη λειτουργία του ιατρείου

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Βριλησσίων, οι ιατροί και το προσωπικό, θέλοντας να προστατεύσει στο έπακρο την υγεία των ασθενών του, έναντι οποιασδήποτε λοίμωξης και ιδιαίτερα του SARS-CoV-2, εφαρμόζει απόλυτα τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων και του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Οδοντιάτρων.

Συγκεκριμένα για την  αποφυγή συνωστισμού τα ραντεβού είναι προκαθορισμένα τηλεφωνικά.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία θα πρέπει, με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τα διεθνή πρωτόκολλα, να απαντηθούν ερωτήσεις οι οποίες είναι πάγιες για όλους τους ασθενείς (πχ έχετε κάνει πρόσφατα εξέταση για Κορωνοϊό και αν ναι ποιο ήταν το αποτέλεσμα…).

Σε περίπτωση που κάποιος ασθενής παρουσιάζει κάποιο  από τα συμπτώματα ίωσης ( βήχα, δέκατα, πυρετό ή κόπωση…) ειδοποιεί το προσωπικό και το προσωπικό μας τον κατευθύνει κατάλληλα. Αν ωστόσο γίνει αντιληπτό άτομο στο ιατρείο με κάποιο ύποπτο σύμπτωμα θα του ζητηθεί να μετακινήσει το ραντεβού του για μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Στο ιατρείο προσέρχεται ο ασθενής χωρίς συνοδό και συνοδεύονται από έναν συνοδό μόνο  τα άτομα που χρήζουν βοηθείας και τα πολύ μικρά παιδιά.

Στον χώρο αναμονής ο ασθενής προσέρχεται με μάσκα και απολυμαίνει τα χέρια του με απολυμαντικό, που διατίθεται κατά την είσοδο του.

Επιπροσθέτως στον χώρο αναμονής δεν υπάρχουν διακοσμητικά, περιοδικά ή αντικείμενα πέρα των επιβεβλημένων.

Στον χώρο της θεραπείας λειτουργούν καθαριστές αέρα που ανανεώνουν τον πενταπλάσιο όγκο του αέρα ανά ώρα, με 7 φίλτρα μεταξύ των οποίων HEPA και UV για πλήρη αποστείρωση από μικρόβια, ιούς και μύκητες καθ’ όλη την διάρκεια των συνεδριών. Επιπλέον ο χώρος θεραπείας αερίζεται μετά από κάθε συνεδρία.

Ο χώρος της θεραπείας προκειμένου να υποδεχτεί τον ασθενή απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση.

Οι ιατροί χρησιμοποιούν, όπως όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του κέντρου, χειρουργικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης, σκουφάκι, γυαλιά και προσωπίδα.

Η διαδικασία, τα μέτρα προστασίας και η εμφάνισή μας μπορεί να άλλαξαν, ωστόσο εμείς παραμένουμε το ίδιο φιλικοί και ανθρώπινοι προκειμένου να υποδεχτούμε τους ασθενείς μας με κατανόηση και  φιλική διάθεση και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στα 2108031284 και 2108035820 και μέσω email στο dentmari@otenet.gr.

Ευχαριστούμε και πάντα στην διάθεσή σας!