210-8031284 | 210-8035820 dentmari@otenet.gr
Επιλογή Σελίδας
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn

– Ακτινολογία –

Απαραίτητη εξέταση για τη διάγνωση και θεραπεία ορισμένων παθολογικών καταστάσεων κρίνεται η ακτινολογική εξέταση. Όλες οι ακτινογραφίες ενέχουν κάποιο κίνδυνο για την υγεία μας γενικότερα, γι’ αυτό θα πρέπει να εκτελούνται εφ’ όσον είναι απαραίτητες και με τις σωστές προδιαγραφές.

Το ιατρείο μας έχοντας ως στόχο την απόλυτη προστασία του ασθενή, διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και τις εγκρίσεις για την εκτέλεση ακτινολογικών εξετάσεων, όπως απαιτούνται από το νόμο και εκδίδονται από το κέντρο πυρηνικών ερευνών «Δημόκριτο». Διαθέτει επίσης ειδική ποδιά μολύβδου την οποία φοράει ο ασθενής κατά την εκτέλεση ακτινογραφιών.

Ακτινογραφίες που εκτελούνται στο ιατρείο μας είναι:

9

ΕΝΔΟΣΤΟΜΑΤΙΚΗ (ΟΠΙΣΘΟΦΑΤΝΙΑΚΗ): (Η ακτινοβολία της είναι μόνο 1/20 της ακτινοβολίας μιας ακτινογραφίας θώρακος). Απεικονίζει περιορισμένο αριθμό δοντιών και μικρό τμήμα γνάθου. Προσφέρει όμως περισσότερη λεπτομέρεια για το προς εξέταση δόντι από μία μεγαλύτερης περιοχής ακτινογραφία. Το ιατρείο μας διαθέτει το ψηφιακό μηχάνημα DIGORA για τις ενδοστοματικές ακτινογραφίες και έτσι ο ασθενής ακτινοβολείται κατά πολύ λιγότερο χρόνο από ότι με ένα συμβατικό μηχάνημα και του παρέχεται ακτινογραφία με μεγαλύτερη διαγνωστική αξία.

9

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ (ΟΡΘΟΠΑΝΤΟΜΟΓΡΑΦΗΜΑ): Απεικονίζει μεγάλη έκταση της γναθοπροσωπικής χώρας. Έτσι με μία ακτινογραφία μπορούμε να εξετάσουμε ταυτόχρονα όλα μας τα δόντια, την άνω και κάτω γνάθο, ιγμόρεια, κροταφογναθική διάρθρωση, ύπαρξη εγκλείστων δοντιών, ανίχνευση καταγμάτων και σε μερικές περιπτώσεις μπορούμε να διαγνώσουμε την ύπαρξη παθολογικών καταστάσεων όπως οστεοπόρωση, ορισμένα είδη αναιμίας κ.λπ. Η Πανοραμική Ακτινογραφία είναι απαραίτητη πριν από την έναρξη Ορθοδοντικής θεραπείας, πριν από την Περιοδοντική θεραπεία και πριν την τοποθέτηση Εμφυτευμάτων.

9

ΠΛΑΓΙΑ ΚΕΦΑΛΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ: Απεικονίζει το κρανίο σε θέση προφίλ. Βοηθάει στη διάγνωση ανωμαλιών του οδοντογναθικού συστήματος και είναι απολύτως απαραίτητη στον ορθοδοντικό πριν την έναρξη της Ορθοδοντικής θεραπείας.

9

ΟΠΙΣΘΟΠΡΟΣΘΙΑ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ: Χρήσιμη για μελέτη περιπτώσεων ασυμμετρίας του κρανιοπροσωπικού συστήματος.

9

ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ: Απαραίτητη σε ορισμένες περιπτώσεις πριν την Ορθοδοντική θεραπεία προκειμένου να διευκρινιστεί η περαιτέρω ανάπτυξη του παιδιού.

9

FULLMOUTH: Πρόκειται για μια σειρά ενδοστοματικών ακτινογραφιών που αφορά ολόκληρο το στόμα και χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση του φατνιακού οστού πριν την περιοδοντική θεραπεία.

9

ΔΗΞΕΩΣ: Χρήσιμη για την διερεύνηση της θέσης σε παρειογλωσσικό επίπεδο των εγκλείστων κυνοδόντων ή άλλων δοντιών στην άνω και κάτω γνάθο.

Σημαντική ενημέρωση για τη λειτουργία του ιατρείου

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Βριλησσίων, οι ιατροί και το προσωπικό, θέλοντας να προστατεύσει στο έπακρο την υγεία των ασθενών του, έναντι οποιασδήποτε λοίμωξης και ιδιαίτερα του SARS-CoV-2, εφαρμόζει απόλυτα τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων και του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Οδοντιάτρων.

Συγκεκριμένα για την  αποφυγή συνωστισμού τα ραντεβού είναι προκαθορισμένα τηλεφωνικά.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία θα πρέπει, με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τα διεθνή πρωτόκολλα, να απαντηθούν ερωτήσεις οι οποίες είναι πάγιες για όλους τους ασθενείς (πχ έχετε κάνει πρόσφατα εξέταση για Κορωνοϊό και αν ναι ποιο ήταν το αποτέλεσμα…).

Σε περίπτωση που κάποιος ασθενής παρουσιάζει κάποιο  από τα συμπτώματα ίωσης ( βήχα, δέκατα, πυρετό ή κόπωση…) ειδοποιεί το προσωπικό και το προσωπικό μας τον κατευθύνει κατάλληλα. Αν ωστόσο γίνει αντιληπτό άτομο στο ιατρείο με κάποιο ύποπτο σύμπτωμα θα του ζητηθεί να μετακινήσει το ραντεβού του για μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Στο ιατρείο προσέρχεται ο ασθενής χωρίς συνοδό και συνοδεύονται από έναν συνοδό μόνο  τα άτομα που χρήζουν βοηθείας και τα πολύ μικρά παιδιά.

Στον χώρο αναμονής ο ασθενής προσέρχεται με μάσκα και απολυμαίνει τα χέρια του με απολυμαντικό, που διατίθεται κατά την είσοδο του.

Επιπροσθέτως στον χώρο αναμονής δεν υπάρχουν διακοσμητικά, περιοδικά ή αντικείμενα πέρα των επιβεβλημένων.

Στον χώρο της θεραπείας λειτουργούν καθαριστές αέρα που ανανεώνουν τον πενταπλάσιο όγκο του αέρα ανά ώρα, με 7 φίλτρα μεταξύ των οποίων HEPA και UV για πλήρη αποστείρωση από μικρόβια, ιούς και μύκητες καθ’ όλη την διάρκεια των συνεδριών. Επιπλέον ο χώρος θεραπείας αερίζεται μετά από κάθε συνεδρία.

Ο χώρος της θεραπείας προκειμένου να υποδεχτεί τον ασθενή απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση.

Οι ιατροί χρησιμοποιούν, όπως όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του κέντρου, χειρουργικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης, σκουφάκι, γυαλιά και προσωπίδα.

Η διαδικασία, τα μέτρα προστασίας και η εμφάνισή μας μπορεί να άλλαξαν, ωστόσο εμείς παραμένουμε το ίδιο φιλικοί και ανθρώπινοι προκειμένου να υποδεχτούμε τους ασθενείς μας με κατανόηση και  φιλική διάθεση και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στα 2108031284 και 2108035820 και μέσω email στο dentmari@otenet.gr.

Ευχαριστούμε και πάντα στην διάθεσή σας!