210-8031284 | 210-8035820 dentmari@otenet.gr
Επιλογή Σελίδας
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn

– Οδοντικά Εμφυτεύματα –

Οδοντικά εμφυτεύματα, στην οδοντιατρική, ονομάζονται οι άξονες τιτανίου οι οποίοι τοποθετούνται στο οστό των γνάθων αντικαθιστώντας τις ρίζες των δοντιών που λείπουν. Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να επαναφέρουν την αισθητική αλλά και την λειτουργικότητα του στόματος σε περιοχές όπου έχουν χαθεί δόντια. Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν σε ενήλικες, σε οποιαδήποτε ηλικία.

Η διαδικασία τοποθέτησης ενός εμφυτεύματος είναι συγκεκριμένη:

9
Προηγείται η λήψη ενός ολοκληρωμένου ιατρικού ιστορικού, κλινική αλλά και ακτινογραφική εξέταση
9
Ακολουθεί μελέτη για ένα σωστό πλάνο θεραπείας
9
Εφόσον όλες οι παράμετροι έχουν ελεγχθεί (ποιότητα οστού, εύρος και μήκος οστού στο σημείο τοποθέτησης του εμφυτεύματος) τότε αποφασίζεται το είδος και το μήκος του εμφυτεύματος
9
Ακολουθεί η τοποθέτηση του ή των εμφυτευμάτων, η οποία γίνεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η επέμβαση είναι εντελώς ανώδυνη.
9
Στη μετεγχειρητική πορεία παρουσιάζεται ένα ελαφρύ τοπικό οίδημα και πιθανό άλγος το οποίο αντιμετωπίζεται με κλασικά παυσίπονα.
9
Η προσθετική αποκατάσταση μπορεί να γίνει είτε άμεσα είτε μετά από ένα χρονικό διάστημα 3-4 μηνών. Στο διάστημα αυτό υπάρχει αισθητική αποκατάσταση με μεταβατικές προσθετικές αποκαταστάσεις.

Πλεονεκτήματα:

9
Το τελικό αποτέλεσμα είναι απόλυτα αισθητικό.
9
Δεν τροχίζονται παρακείμενα δόντια προκειμένου να στηριχθεί προσθετική εργασία.
9
Αποφεύγονται οι κινητές προσθετικές εργασίες.
9
Βοηθούν στην σταθεροποίηση ολικών οδοντοστοιχιών.

Μειονεκτήματα:

9
Η διάρκεια της θεραπείας.
9
Το κόστος σχετικά υψηλό σε σύγκριση με κλασικές προσθετικές θεραπείες.
9
Δεν ενδείκνυται για όλους τους ασθενείς (όπως σε άτομα με αρρύθμιστο διαβήτη, γυναίκες υπό αγωγή με διφοσφωνικά για οστεοπόρωση κ.λπ.).
Κόστος:
Το κόστος θεραπείας εξαρτάται από τον αριθμό των εμφυτευμάτων καθώς και από την πιθανή αναγκαιότητα άλλων εξειδικευμένων χειρουργικών τεχνικών (τοποθέτηση μοσχευμάτων). Για να έχετε πλήρη ενημέρωση θα χαρούμε να κλείσετε ένα ραντεβού στο ιατρείο μας ΔΩΡΕΑΝ για να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία σας.
Οδοντικά Εμφυτεύματα
Οδοντικά Εμφυτεύματα
Οδοντικά Εμφυτεύματα
Οδοντικά Εμφυτεύματα
Οδοντικά Εμφυτεύματα
Mini Εμφυτεύματα
Μίνι εμφυτεύματα είναι μικρής διαμέτρου εμφυτεύματα. Ενδείκνυται σε άτομα με στενές και απορροφημένες ακρολοφίες των γνάθων. Δίνουν οριστική λύση στη συγκράτηση των οδοντοστοιχιών (νέων ή παλαιών) και απαλλάσσουν από το άγχος της μετακίνησης της οδοντοστοιχίας είτε την ανάγκη τοποθέτησης συγκολλητικών παστών. Τώρα πια μπορούν να χαμογελάσουν άφοβα κι αυτοί που φορούν οδοντοστοιχία.

Η επέμβαση για τη τοποθέτηση των μίνι εμφυτευμάτων είναι ιδιαίτερα απλή και γίνεται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο με τον απαιτούμενο εξειδικευμένο εξοπλισμό. Η επέμβαση και η μετεγχειρητική πορεία είναι ανώδυνη.

Κόστος: Το κόστος των μίνι εμφυτευμάτων είναι αρκετά μικρότερο από τα κλασσικά εμφυτεύματα (μεγαλύτερης διαμέτρου). Το τελικό κόστος ποικίλει από το αριθμό των εμφυτευμάτων καθώς επίσης και από το εάν τοποθετηθεί νέα οδοντοστοιχία ή θα διατηρηθεί η παλαιά.

Mini Οδοντικά Εμφυτεύματα
Mini Οδοντικά Εμφυτεύματα
Σημαντική ενημέρωση για τη λειτουργία του ιατρείου

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Βριλησσίων, οι ιατροί και το προσωπικό, θέλοντας να προστατεύσει στο έπακρο την υγεία των ασθενών του, έναντι οποιασδήποτε λοίμωξης και ιδιαίτερα του SARS-CoV-2, εφαρμόζει απόλυτα τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων και του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Οδοντιάτρων.

Συγκεκριμένα για την  αποφυγή συνωστισμού τα ραντεβού είναι προκαθορισμένα τηλεφωνικά.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία θα πρέπει, με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τα διεθνή πρωτόκολλα, να απαντηθούν ερωτήσεις οι οποίες είναι πάγιες για όλους τους ασθενείς (πχ έχετε κάνει πρόσφατα εξέταση για Κορωνοϊό και αν ναι ποιο ήταν το αποτέλεσμα…).

Σε περίπτωση που κάποιος ασθενής παρουσιάζει κάποιο  από τα συμπτώματα ίωσης ( βήχα, δέκατα, πυρετό ή κόπωση…) ειδοποιεί το προσωπικό και το προσωπικό μας τον κατευθύνει κατάλληλα. Αν ωστόσο γίνει αντιληπτό άτομο στο ιατρείο με κάποιο ύποπτο σύμπτωμα θα του ζητηθεί να μετακινήσει το ραντεβού του για μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Στο ιατρείο προσέρχεται ο ασθενής χωρίς συνοδό και συνοδεύονται από έναν συνοδό μόνο  τα άτομα που χρήζουν βοηθείας και τα πολύ μικρά παιδιά.

Στον χώρο αναμονής ο ασθενής προσέρχεται με μάσκα και απολυμαίνει τα χέρια του με απολυμαντικό, που διατίθεται κατά την είσοδο του.

Επιπροσθέτως στον χώρο αναμονής δεν υπάρχουν διακοσμητικά, περιοδικά ή αντικείμενα πέρα των επιβεβλημένων.

Στον χώρο της θεραπείας λειτουργούν καθαριστές αέρα που ανανεώνουν τον πενταπλάσιο όγκο του αέρα ανά ώρα, με 7 φίλτρα μεταξύ των οποίων HEPA και UV για πλήρη αποστείρωση από μικρόβια, ιούς και μύκητες καθ’ όλη την διάρκεια των συνεδριών. Επιπλέον ο χώρος θεραπείας αερίζεται μετά από κάθε συνεδρία.

Ο χώρος της θεραπείας προκειμένου να υποδεχτεί τον ασθενή απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση.

Οι ιατροί χρησιμοποιούν, όπως όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του κέντρου, χειρουργικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης, σκουφάκι, γυαλιά και προσωπίδα.

Η διαδικασία, τα μέτρα προστασίας και η εμφάνισή μας μπορεί να άλλαξαν, ωστόσο εμείς παραμένουμε το ίδιο φιλικοί και ανθρώπινοι προκειμένου να υποδεχτούμε τους ασθενείς μας με κατανόηση και  φιλική διάθεση και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στα 2108031284 και 2108035820 και μέσω email στο dentmari@otenet.gr.

Ευχαριστούμε και πάντα στην διάθεσή σας!