210-8031284 | 210-8035820 dentmari@otenet.gr
Επιλογή Σελίδας
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn

– Περιοδοντολογία –

Οι περιοδοντικοί ιστοί είναι τα ούλα, οι περιοδοντικοί σύνδεσμοι και το φατνιακό οστό. Οι ιστοί αυτοί έχουν σκοπό τη στήριξη και τη συγκράτηση των δοντιών στις γνάθους. Οι νόσοι των περιοδοντικών ιστών αποτελούν την κύρια αιτία απώλειας δοντιών και εκδηλώνονται με διάφορα συμπτώματα. Πρέπει να διαγιγνώσκονται έγκαιρα και να αντιμετωπίζονται άμεσα και με επιτυχία.

Η πρόληψη επιτυγχάνεται με την σωστή ενημέρωση και την έγκαιρη ενεργοποίηση των ατόμων και έγκειται στην καθημερινή σωστή στοματική υγιεινή και τον τακτικό έλεγχο στον οδοντίατρο.

Περιοδοντολογία

Καμία προσθετική ή αισθητική αποκατάσταση δεν είναι εφικτή αν υπάρχει οποιοδήποτε νόσημα του περιοδοντίου. Συνεπώς πρέπει να προηγείται η θεραπευτική αγωγή των ούλων πριν από οποιαδήποτε εργασία στο στόμα (εκτός αν υπάρχει πόνος, όπως σε περίπτωση εξαγωγής, απονεύρωσης, οδοντοφατνιακού αποστήματος κ.λπ.).

Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι τα βακτήρια που ενοχοποιούνται για την περιοδοντίτιδα μεταφέρονται δια μέσου του σάλιου από άτομο σε άτομο. Επίσης υπάρχουν ενδείξεις για πιθανή συσχέτιση ανάμεσα σε επιπλοκές της κύησης και την  παρουσία προχωρημένου σταδίου περιοδοντίτιδας (χοριοαμνιονίτιδα).

Συνεπώς η υγεία των ούλων είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην οδοντιατρική και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Σημαντική ενημέρωση για τη λειτουργία του ιατρείου

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Βριλησσίων, οι ιατροί και το προσωπικό, θέλοντας να προστατεύσει στο έπακρο την υγεία των ασθενών του, έναντι οποιασδήποτε λοίμωξης και ιδιαίτερα του SARS-CoV-2, εφαρμόζει απόλυτα τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων και του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Οδοντιάτρων.

Συγκεκριμένα για την  αποφυγή συνωστισμού τα ραντεβού είναι προκαθορισμένα τηλεφωνικά.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία θα πρέπει, με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τα διεθνή πρωτόκολλα, να απαντηθούν ερωτήσεις οι οποίες είναι πάγιες για όλους τους ασθενείς (πχ έχετε κάνει πρόσφατα εξέταση για Κορωνοϊό και αν ναι ποιο ήταν το αποτέλεσμα…).

Σε περίπτωση που κάποιος ασθενής παρουσιάζει κάποιο  από τα συμπτώματα ίωσης ( βήχα, δέκατα, πυρετό ή κόπωση…) ειδοποιεί το προσωπικό και το προσωπικό μας τον κατευθύνει κατάλληλα. Αν ωστόσο γίνει αντιληπτό άτομο στο ιατρείο με κάποιο ύποπτο σύμπτωμα θα του ζητηθεί να μετακινήσει το ραντεβού του για μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Στο ιατρείο προσέρχεται ο ασθενής χωρίς συνοδό και συνοδεύονται από έναν συνοδό μόνο  τα άτομα που χρήζουν βοηθείας και τα πολύ μικρά παιδιά.

Στον χώρο αναμονής ο ασθενής προσέρχεται με μάσκα και απολυμαίνει τα χέρια του με απολυμαντικό, που διατίθεται κατά την είσοδο του.

Επιπροσθέτως στον χώρο αναμονής δεν υπάρχουν διακοσμητικά, περιοδικά ή αντικείμενα πέρα των επιβεβλημένων.

Στον χώρο της θεραπείας λειτουργούν καθαριστές αέρα που ανανεώνουν τον πενταπλάσιο όγκο του αέρα ανά ώρα, με 7 φίλτρα μεταξύ των οποίων HEPA και UV για πλήρη αποστείρωση από μικρόβια, ιούς και μύκητες καθ’ όλη την διάρκεια των συνεδριών. Επιπλέον ο χώρος θεραπείας αερίζεται μετά από κάθε συνεδρία.

Ο χώρος της θεραπείας προκειμένου να υποδεχτεί τον ασθενή απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση.

Οι ιατροί χρησιμοποιούν, όπως όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του κέντρου, χειρουργικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης, σκουφάκι, γυαλιά και προσωπίδα.

Η διαδικασία, τα μέτρα προστασίας και η εμφάνισή μας μπορεί να άλλαξαν, ωστόσο εμείς παραμένουμε το ίδιο φιλικοί και ανθρώπινοι προκειμένου να υποδεχτούμε τους ασθενείς μας με κατανόηση και  φιλική διάθεση και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στα 2108031284 και 2108035820 και μέσω email στο dentmari@otenet.gr.

Ευχαριστούμε και πάντα στην διάθεσή σας!