210-8031284 | 210-8035820 dentmari@otenet.gr
Επιλογή Σελίδας
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn

– Περιοδοντολογία/ Ελκονεκρωτική Ουλίτιδα –

Ελκονεκρωτική ουλίτιδα είναι μια ξεχωριστή πάθηση των ούλων η οποία συσχετίζεται με τη φτωχή στοματική υγιεινή και οφείλεται και σε μικρόβια αλλά και σε ιούς. Η νόσος δεν είναι μεταδοτική.

Τα συμπτώματα της ελκονεκρωτικής ουλίτιδας είναι φλεγμονή στις μεσοδόντιες θηλές (αιμορραγούν, πρήζονται και τελικά νεκρώνονται), κάλυψη των θηλών από λευκωπή ή κιτρινωπή ψευδομεμβράνη, έντονη κακοσμία, έντονος πόνος ή καύσος στα ούλα, δυσκολία στη μάσηση, λεμφαδενοπάθεια, πυρετός, κακουχία. Μεσοδόντιες θηλές είναι το τριγωνικό τμήμα των ούλων που παρεμβάλλεται ανάμεσα σε δύο γειτονικά δόντια.

Προδιαθεσικοί αλλά και αιτιολογικοί παράγοντες είναι:

9

έντονο άγχος (εκλύεται μία ορμόνη, η επινεφρίνη η οποία προκαλεί τοπικά ισχαιμία, δηλαδή δεν αιματώνονται επαρκώς τα ούλα)

9

πτώση της άμυνας του οργανισμού (έλλειψη σωστής διατροφής – αβιταμινώσεις, έλλειψη ύπνου κ.λπ.).

9

πτώση άμυνας του οργανισμού από κάποια ασθένεια (λευχαιμία, aids, λοιμώδη μονοπυρήνωση, χημειοθεραπείες κ.λπ.)

9

κάπνισμα

9

όλοι αυτοί οι παράγοντες συνήθως να συνοδεύονται από πλημμελή στοματική υγιεινή

Η θεραπευτική αγωγή της ελκονεκρωτικής ουλίτιδας έγκειται στην απομάκρυνση του μικροβιακού παράγοντα με σωστό καθαρισμό και ταυτόχρονες πλύσεις με κατάλληλο στοματικό διάλυμα, επίσης η χορήγηση κατάλληλων αντιβιοτικών κρίνεται απαραίτητη. Δίδονται οδηγίες για σωστή στοματική υγιεινή. Αν διαπιστωθεί ύπαρξη γενικών προδιαθεσικών συνθηκών ή νόσων τότε η κύρια φροντίδα στρέφεται στην αντιμετώπιση αυτών.

Θα πρέπει να γίνει επανεξέταση της στοματικής κατάστασης του ασθενή μετά το πέρας της θεραπείας, ώστε να αποφευχθεί τυχόν υποτροπή. Αν δεν θεραπευτεί εγκαίρως τότε μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους ιστούς της στοματικής κοιλότητας όπως περιοδόντιο (ελκονεκρωτική περιοδοντίτιδα) ή στο βλεννογόνο του στόματος (ελκονεκρωτική στοματίτιδα).

Ελκονεκρωτική Ουλίτιδα
Σημαντική ενημέρωση για τη λειτουργία του ιατρείου

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Βριλησσίων, οι ιατροί και το προσωπικό, θέλοντας να προστατεύσει στο έπακρο την υγεία των ασθενών του, έναντι οποιασδήποτε λοίμωξης και ιδιαίτερα του SARS-CoV-2, εφαρμόζει απόλυτα τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων και του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Οδοντιάτρων.

Συγκεκριμένα για την  αποφυγή συνωστισμού τα ραντεβού είναι προκαθορισμένα τηλεφωνικά.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία θα πρέπει, με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τα διεθνή πρωτόκολλα, να απαντηθούν ερωτήσεις οι οποίες είναι πάγιες για όλους τους ασθενείς (πχ έχετε κάνει πρόσφατα εξέταση για Κορωνοϊό και αν ναι ποιο ήταν το αποτέλεσμα…).

Σε περίπτωση που κάποιος ασθενής παρουσιάζει κάποιο  από τα συμπτώματα ίωσης ( βήχα, δέκατα, πυρετό ή κόπωση…) ειδοποιεί το προσωπικό και το προσωπικό μας τον κατευθύνει κατάλληλα. Αν ωστόσο γίνει αντιληπτό άτομο στο ιατρείο με κάποιο ύποπτο σύμπτωμα θα του ζητηθεί να μετακινήσει το ραντεβού του για μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Στο ιατρείο προσέρχεται ο ασθενής χωρίς συνοδό και συνοδεύονται από έναν συνοδό μόνο  τα άτομα που χρήζουν βοηθείας και τα πολύ μικρά παιδιά.

Στον χώρο αναμονής ο ασθενής προσέρχεται με μάσκα και απολυμαίνει τα χέρια του με απολυμαντικό, που διατίθεται κατά την είσοδο του.

Επιπροσθέτως στον χώρο αναμονής δεν υπάρχουν διακοσμητικά, περιοδικά ή αντικείμενα πέρα των επιβεβλημένων.

Στον χώρο της θεραπείας λειτουργούν καθαριστές αέρα που ανανεώνουν τον πενταπλάσιο όγκο του αέρα ανά ώρα, με 7 φίλτρα μεταξύ των οποίων HEPA και UV για πλήρη αποστείρωση από μικρόβια, ιούς και μύκητες καθ’ όλη την διάρκεια των συνεδριών. Επιπλέον ο χώρος θεραπείας αερίζεται μετά από κάθε συνεδρία.

Ο χώρος της θεραπείας προκειμένου να υποδεχτεί τον ασθενή απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση.

Οι ιατροί χρησιμοποιούν, όπως όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του κέντρου, χειρουργικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης, σκουφάκι, γυαλιά και προσωπίδα.

Η διαδικασία, τα μέτρα προστασίας και η εμφάνισή μας μπορεί να άλλαξαν, ωστόσο εμείς παραμένουμε το ίδιο φιλικοί και ανθρώπινοι προκειμένου να υποδεχτούμε τους ασθενείς μας με κατανόηση και  φιλική διάθεση και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στα 2108031284 και 2108035820 και μέσω email στο dentmari@otenet.gr.

Ευχαριστούμε και πάντα στην διάθεσή σας!