210-8031284 | 210-8035820 dentmari@otenet.gr
Επιλογή Σελίδας
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn

– Προληπτική Οδοντιατρική –

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία”, παλιό αλλά και τόσο διαχρονικό. Σήμερα μπορούμε να προσφέρουμε πλέον στα παιδιά μας αλλά και στους εαυτούς μας ένα υγιές και παράλληλα ελκυστικό χαμόγελο που θα μας ακολουθεί εφ΄ όρου ζωής. Η πρόληψη, η έγκαιρη παρέμβαση, η ενημέρωση και η σωστή εκπαίδευση των παιδιών μας αλλά και η δική μας στο τομέα της υγείας και κατ’ επέκταση της στοματικής κοιλότητας δίνει το εφόδιο μιας καλύτερης ποιοτικά ζωής.

Τα τρία βασικά βήματα της προληπτικής οδοντιατρικής είναι η φθορίωση, οι επικαλύψεις σχισμών και οπών και το σωστό καθημερινό βούρτσισμα.

Προληπτική οδοντιατρική
9
Η φθορίωση των δοντιών ξεκινά από την ηλικία των 6 ετών έως την ηλικία των 18 και επαναλαμβάνεται ανά εξάμηνο. Οι ενήλικες σε περιπτώσεις πολυτερηδονισμού καθώς και ευαισθησίας στο κρύο – ζεστό μπορούν να βοηθηθούν με τη μέθοδο της επιθετικής φθορίωσης.
9
Η επικάλυψη σχισμών και οπών αφορά μόνιμα πίσω δόντια και έχει σαν σκοπό την αποφυγή τερηδονισμού των δοντιών (sealants)
9
Η λεπτομερής ενημέρωση για ένα σωστό βούρτσισμα των δοντιών, οι συμβουλές για τις διατροφικές μας συνήθειες καθώς και ο τακτικός έλεγχος των δοντιών είναι σημαντικά στοιχεία για ένα υγιές χαμόγελο
9
Πολλές φορές χρειάζεται να παρέμβουμε από την προσχολική ηλικία με φθορίωση και εμφράξεις σε περίπτωση τερηδονισμού.
9
Εκτός από αυτές τις βασικές αρχές μέσα σε ένα προληπτικό έλεγχο ανήκει και η πανοραμική ακτινογραφία με την οποία μπορούμε να ελέγξουμε ολόκληρο το στόμα.
Προληπτική οδοντιατρική
Προληπτική οδοντιατρική
Προληπτική οδοντιατρική
Σημαντική ενημέρωση για τη λειτουργία του ιατρείου

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Βριλησσίων, οι ιατροί και το προσωπικό, θέλοντας να προστατεύσει στο έπακρο την υγεία των ασθενών του, έναντι οποιασδήποτε λοίμωξης και ιδιαίτερα του SARS-CoV-2, εφαρμόζει απόλυτα τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων και του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Οδοντιάτρων.

Συγκεκριμένα για την  αποφυγή συνωστισμού τα ραντεβού είναι προκαθορισμένα τηλεφωνικά.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία θα πρέπει, με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τα διεθνή πρωτόκολλα, να απαντηθούν ερωτήσεις οι οποίες είναι πάγιες για όλους τους ασθενείς (πχ έχετε κάνει πρόσφατα εξέταση για Κορωνοϊό και αν ναι ποιο ήταν το αποτέλεσμα…).

Σε περίπτωση που κάποιος ασθενής παρουσιάζει κάποιο  από τα συμπτώματα ίωσης ( βήχα, δέκατα, πυρετό ή κόπωση…) ειδοποιεί το προσωπικό και το προσωπικό μας τον κατευθύνει κατάλληλα. Αν ωστόσο γίνει αντιληπτό άτομο στο ιατρείο με κάποιο ύποπτο σύμπτωμα θα του ζητηθεί να μετακινήσει το ραντεβού του για μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Στο ιατρείο προσέρχεται ο ασθενής χωρίς συνοδό και συνοδεύονται από έναν συνοδό μόνο  τα άτομα που χρήζουν βοηθείας και τα πολύ μικρά παιδιά.

Στον χώρο αναμονής ο ασθενής προσέρχεται με μάσκα και απολυμαίνει τα χέρια του με απολυμαντικό, που διατίθεται κατά την είσοδο του.

Επιπροσθέτως στον χώρο αναμονής δεν υπάρχουν διακοσμητικά, περιοδικά ή αντικείμενα πέρα των επιβεβλημένων.

Στον χώρο της θεραπείας λειτουργούν καθαριστές αέρα που ανανεώνουν τον πενταπλάσιο όγκο του αέρα ανά ώρα, με 7 φίλτρα μεταξύ των οποίων HEPA και UV για πλήρη αποστείρωση από μικρόβια, ιούς και μύκητες καθ’ όλη την διάρκεια των συνεδριών. Επιπλέον ο χώρος θεραπείας αερίζεται μετά από κάθε συνεδρία.

Ο χώρος της θεραπείας προκειμένου να υποδεχτεί τον ασθενή απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση.

Οι ιατροί χρησιμοποιούν, όπως όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του κέντρου, χειρουργικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης, σκουφάκι, γυαλιά και προσωπίδα.

Η διαδικασία, τα μέτρα προστασίας και η εμφάνισή μας μπορεί να άλλαξαν, ωστόσο εμείς παραμένουμε το ίδιο φιλικοί και ανθρώπινοι προκειμένου να υποδεχτούμε τους ασθενείς μας με κατανόηση και  φιλική διάθεση και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στα 2108031284 και 2108035820 και μέσω email στο dentmari@otenet.gr.

Ευχαριστούμε και πάντα στην διάθεσή σας!