210-8031284 | 210-8035820 dentmari@otenet.gr
Επιλογή Σελίδας
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn

– Ακίνητες αποκαταστάσεις –

Οι ακίνητες προσθετικές αποκαταστάσεις συμπεριφέρονται και αντιμετωπίζονται σαν τα φυσικά μας δόντια.

ΣΤΕΦΑΝΕΣ (ΘΗΚΕΣ): Πρόκειται για προσθετική αποκατάσταση ενός μεμονωμένου δοντιού. Καλύπτουμε με στεφάνη ένα δόντι όταν έχει καταστραφεί περισσότερο από τα 2/3 της μύλης του για να το διατηρήσουμε στο φραγμό. Οι στεφάνες μπορεί να είναι είτε μεταλλοκεραμικές, είτε ολοκεραμικές για πρόσθιες αποκαταστάσεις. Το σχήμα, μέγεθος και χρώμα αυτής επιλέγεται σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των διπλανών δοντιών. Οι στεφάνες συγκολλούνται στα δόντια με ειδικές κονίες ώστε να παραμένουν σταθερές στη θέση τους.

Στεφάνες (θήκες)
Στεφάνες (θήκες)
Στεφάνες (θήκες)
Στεφάνες (θήκες)
ΓΕΦΥΡΕΣ: Όταν ένα ή περισσότερα δόντια λείπουν από το στόμα τότε μπορούμε να αναπληρώσουμε το κενό με γέφυρα, η οποία στηρίζεται στα παρακείμενα δόντια. Προκειμένου να κατασκευαστεί η γέφυρα χρειάζεται να τροχιστούν τα διπλανά δόντια. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό είναι χρήσιμο για τα διπλανά δόντια τα οποία ενδεχομένως να είναι πολυτερηδονισμένα, σφραγισμένα ή απονευρωμένα και με αυτό τον τρόπο τα προστατεύουμε από τυχόν περαιτέρω καταστροφή. Επίσης μπορεί το οστό στο σημείο που λείπει το δόντι να έχει υποστεί απορρόφηση τέτοια ώστε να μην μπορεί να δεχτεί εμφύτευμα. Επιπλέον μία γέφυρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δόντια με κινητικότητα και έχει ως σκοπό την ναρθηκοποίηση αυτών (σταθεροποίηση). Η κατασκευή μιας γέφυρας είναι άμεση και σχετικά οικονομικότερη λύση συγκριτικά με τα εμφυτεύματα.
Γέφυρες
Γέφυρες
Γέφυρες
Γέφυρες
ΕΝΔΟΡΡΙΖΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ: Πρόκειται για άξονες οι οποίοι τοποθετούνται μέσα στη ρίζα του δοντιού, εφ’ όσον έχει προηγηθεί ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) και έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος του δοντιού.

Υπάρχουν οι προπαρασκευασμένοι άξονες (από υαλονήματα, ανθρακονήματα) και οι εξατομικευμένοι (από κράματα μετάλλων). Το είδος του άξονα που θα τοποθετηθεί καθορίζεται από το είδος του δοντιού και από το είδος αποκατάστασης αυτού. Το κόστος των αξόνων προκύπτει από το υλικό του άξονα.

Ενδορριζικοί άξονες
Ενδορριζικοί άξονες
Ενδορριζικοί άξονες
Σημαντική ενημέρωση για τη λειτουργία του ιατρείου

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Βριλησσίων, οι ιατροί και το προσωπικό, θέλοντας να προστατεύσει στο έπακρο την υγεία των ασθενών του, έναντι οποιασδήποτε λοίμωξης και ιδιαίτερα του SARS-CoV-2, εφαρμόζει απόλυτα τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων και του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Οδοντιάτρων.

Συγκεκριμένα για την  αποφυγή συνωστισμού τα ραντεβού είναι προκαθορισμένα τηλεφωνικά.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία θα πρέπει, με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τα διεθνή πρωτόκολλα, να απαντηθούν ερωτήσεις οι οποίες είναι πάγιες για όλους τους ασθενείς (πχ έχετε κάνει πρόσφατα εξέταση για Κορωνοϊό και αν ναι ποιο ήταν το αποτέλεσμα…).

Σε περίπτωση που κάποιος ασθενής παρουσιάζει κάποιο  από τα συμπτώματα ίωσης ( βήχα, δέκατα, πυρετό ή κόπωση…) ειδοποιεί το προσωπικό και το προσωπικό μας τον κατευθύνει κατάλληλα. Αν ωστόσο γίνει αντιληπτό άτομο στο ιατρείο με κάποιο ύποπτο σύμπτωμα θα του ζητηθεί να μετακινήσει το ραντεβού του για μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Στο ιατρείο προσέρχεται ο ασθενής χωρίς συνοδό και συνοδεύονται από έναν συνοδό μόνο  τα άτομα που χρήζουν βοηθείας και τα πολύ μικρά παιδιά.

Στον χώρο αναμονής ο ασθενής προσέρχεται με μάσκα και απολυμαίνει τα χέρια του με απολυμαντικό, που διατίθεται κατά την είσοδο του.

Επιπροσθέτως στον χώρο αναμονής δεν υπάρχουν διακοσμητικά, περιοδικά ή αντικείμενα πέρα των επιβεβλημένων.

Στον χώρο της θεραπείας λειτουργούν καθαριστές αέρα που ανανεώνουν τον πενταπλάσιο όγκο του αέρα ανά ώρα, με 7 φίλτρα μεταξύ των οποίων HEPA και UV για πλήρη αποστείρωση από μικρόβια, ιούς και μύκητες καθ’ όλη την διάρκεια των συνεδριών. Επιπλέον ο χώρος θεραπείας αερίζεται μετά από κάθε συνεδρία.

Ο χώρος της θεραπείας προκειμένου να υποδεχτεί τον ασθενή απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση.

Οι ιατροί χρησιμοποιούν, όπως όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του κέντρου, χειρουργικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης, σκουφάκι, γυαλιά και προσωπίδα.

Η διαδικασία, τα μέτρα προστασίας και η εμφάνισή μας μπορεί να άλλαξαν, ωστόσο εμείς παραμένουμε το ίδιο φιλικοί και ανθρώπινοι προκειμένου να υποδεχτούμε τους ασθενείς μας με κατανόηση και  φιλική διάθεση και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στα 2108031284 και 2108035820 και μέσω email στο dentmari@otenet.gr.

Ευχαριστούμε και πάντα στην διάθεσή σας!