210-8031284 | 210-8035820 dentmari@otenet.gr
Επιλογή Σελίδας
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn

– Κινητές αποκαταστάσεις –

ΜΕΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΑ: Πρόκειται για προσθετική αποκατάσταση που αναπληρώνει την έλλειψη πολλών δοντιών αλλά όχι όλων. Αποτελείται από δύο μέρη τα οποία είναι ενωμένα μεταξύ τους. Το ένα είναι ο μεταλλικός σκελετός και το άλλο είναι το ακρυλικό τμήμα όπου είναι τοποθετημένα τα δόντια που λείπουν. Η συγκράτηση της μερικής οδοντοστοιχίας (μηχανάκι) εξυπηρετείται από ειδικά μεταλλικά άγκιστρα τα οποία αγκαλιάζουν συγκεκριμένα εναπομείναντα δόντια καθώς επίσης και από το ακρυλικό τμήμα αυτής που αγκαλιάζει την φατνιακή ακρολοφία.

Σήμερα υπάρχουν καινούργιες μέθοδοι συγκράτησης οι οποίες εξυπηρετούν και αισθητικά τον φέροντα την μερική οδοντοστοιχία. Πρόκειται για συνδέσμους ακριβείας οι οποίοι κουμπώνουν εσωτερικά πάνω στις στεφάνες που τοποθετούνται σε συγκεκριμένα εναπομείναντα δόντια που στηρίζουν την μερική οδοντοστοιχία. Συνεπώς μπορεί να χαμογελάμε άνετα χωρίς τον φόβο να φανεί οποιοδήποτε μεταλλικό στοιχείο που να μαρτυρεί την ύπαρξη μερικής οδοντοστοιχίας.

Μερική οδοντοστοιχία
Μερική οδοντοστοιχία
Μερική οδοντοστοιχία
Μερική οδοντοστοιχία

ΟΛΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΑ: Πρόκειται για προσθετική αποκατάσταση στην περίπτωση έλλειψης όλων των δοντιών. Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να μελετηθεί το πρόσωπο του ασθενή με κάθε λεπτομέρεια, να γίνουν μετρήσεις έτσι ώστε να εκμαιεύσει ο οδοντίατρος στοιχεία όπως (κάθετη διάσταση, οδοντικό τόξο, μέγεθος, σχήμα και χρώμα δοντιών) που θα προσδώσουν ένα πλήρως εναρμονισμένο αποτέλεσμα με το υπόλοιπο πρόσωπο. Σήμερα έχουμε και στη διάθεσή μας δόντια τα οποία μιμούνται απόλυτα τα φυσικά μας δόντια.

Σε περίπτωση μεγάλης απορρόφησης του φατνιακού οστού το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η συγκράτηση της οδοντοστοιχίας κατά τη διάρκεια της μάσησης και του γέλιου. Σήμερα η επιστήμη μας βοηθάει με την τοποθέτηση κλασσικών εμφυτευμάτων ή mini εμφυτευμάτων έτσι ώστε να κουμπώνει η οδοντοστοιχία πάνω σε αυτά. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν ρίζες δοντιών, αν υπάρχουν και αν πληρούν τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε να κουμπώνει η οδοντοστοιχία σε μπάρα ή σε μαγνήτες που τοποθετούνται πάνω σε αυτές. Έτσι σήμερα πια μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ασθενών προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να φάνε, να μιλήσουν και να γελάσουν άφοβα καθώς επίσης να αισθάνονται όμορφα διότι θα πληρούνται και οι αισθητικές προδιαγραφές.

Ολική οδοντοστοιχία
Ολική οδοντοστοιχία
Ολική οδοντοστοιχία
Ολική οδοντοστοιχία
Σημαντική ενημέρωση για τη λειτουργία του ιατρείου

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Βριλησσίων, οι ιατροί και το προσωπικό, θέλοντας να προστατεύσει στο έπακρο την υγεία των ασθενών του, έναντι οποιασδήποτε λοίμωξης και ιδιαίτερα του SARS-CoV-2, εφαρμόζει απόλυτα τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων και του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Οδοντιάτρων.

Συγκεκριμένα για την  αποφυγή συνωστισμού τα ραντεβού είναι προκαθορισμένα τηλεφωνικά.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία θα πρέπει, με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τα διεθνή πρωτόκολλα, να απαντηθούν ερωτήσεις οι οποίες είναι πάγιες για όλους τους ασθενείς (πχ έχετε κάνει πρόσφατα εξέταση για Κορωνοϊό και αν ναι ποιο ήταν το αποτέλεσμα…).

Σε περίπτωση που κάποιος ασθενής παρουσιάζει κάποιο  από τα συμπτώματα ίωσης ( βήχα, δέκατα, πυρετό ή κόπωση…) ειδοποιεί το προσωπικό και το προσωπικό μας τον κατευθύνει κατάλληλα. Αν ωστόσο γίνει αντιληπτό άτομο στο ιατρείο με κάποιο ύποπτο σύμπτωμα θα του ζητηθεί να μετακινήσει το ραντεβού του για μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Στο ιατρείο προσέρχεται ο ασθενής χωρίς συνοδό και συνοδεύονται από έναν συνοδό μόνο  τα άτομα που χρήζουν βοηθείας και τα πολύ μικρά παιδιά.

Στον χώρο αναμονής ο ασθενής προσέρχεται με μάσκα και απολυμαίνει τα χέρια του με απολυμαντικό, που διατίθεται κατά την είσοδο του.

Επιπροσθέτως στον χώρο αναμονής δεν υπάρχουν διακοσμητικά, περιοδικά ή αντικείμενα πέρα των επιβεβλημένων.

Στον χώρο της θεραπείας λειτουργούν καθαριστές αέρα που ανανεώνουν τον πενταπλάσιο όγκο του αέρα ανά ώρα, με 7 φίλτρα μεταξύ των οποίων HEPA και UV για πλήρη αποστείρωση από μικρόβια, ιούς και μύκητες καθ’ όλη την διάρκεια των συνεδριών. Επιπλέον ο χώρος θεραπείας αερίζεται μετά από κάθε συνεδρία.

Ο χώρος της θεραπείας προκειμένου να υποδεχτεί τον ασθενή απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση.

Οι ιατροί χρησιμοποιούν, όπως όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του κέντρου, χειρουργικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης, σκουφάκι, γυαλιά και προσωπίδα.

Η διαδικασία, τα μέτρα προστασίας και η εμφάνισή μας μπορεί να άλλαξαν, ωστόσο εμείς παραμένουμε το ίδιο φιλικοί και ανθρώπινοι προκειμένου να υποδεχτούμε τους ασθενείς μας με κατανόηση και  φιλική διάθεση και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στα 2108031284 και 2108035820 και μέσω email στο dentmari@otenet.gr.

Ευχαριστούμε και πάντα στην διάθεσή σας!