210-8031284 | 210-8035820 dentmari@otenet.gr
Επιλογή Σελίδας
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn
 • odontiatriko kentro vrilissiwn

– Smile Design ( Σχεδιασμός Χαμογέλου ) –

Μια όμορφη εικόνα ενός ανθρώπου, δημιουργεί θετικές σκέψεις και συναισθήματα απέναντι στον άλλο, ενώ στον ίδιο χαρίζει αυτοπεποίθηση, ψυχολογική και συναισθηματική ανάταση και προσδίδει μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή.

Το μάτι μας προσελκύεται πρώτα από το χαμόγελο ενός προσώπου,  που αποτελεί στατιστικά το 75% της γοητείας του και  είναι αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του κάθε ανθρώπου, και στη συνέχεια από τα λιγότερο κυρίαρχα στοιχεία αυτού.

 Το smile design εξαρτάται από πολλές παραμέτρους όπως την ηλικία μας, το φύλο μας, την προσωπικότητά μας, το σχήμα του προσώπου μας, τα δόντια (ως θέση, σχήμα και χρώμα), τα ούλα (ως θέση, σχήμα και αρμονία σε σχέση με τα δόντια) .

 Το χαμόγελο δεν είναι ένα στοιχείο ξέχωρο από το υπόλοιπο πρόσωπο, γι αυτό απαιτείται να εναρμονίζεται με τις γραμμές αυτού όπως είναι η μέση γραμμή του προσώπου, το οβάλ αυτού καθώς και η διακορική γραμμή ( η γραμμή που περνά από τις δυο κόρες των ματιών μας).

Επίσης τα δόντια πρέπει να αντιστοιχούν στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου (πχ σε ένα ανδρικό πρόσωπο με έντονες  γωνίες δεν δημιουργούμε δόντια μικρά και με καμπύλες, οι ελαφρώς μακρύτεροι κεντρικοί κοπτήρες προσδίδουν αθωότητα, οι έντονα μυτεροί κυνόδοντες αυστηρότητα κοκ).

Οι διαστάσεις των δοντιών πρέπει να υπακούουν στον χρυσό κανόνα της πυθαγόρειας γεωμετρίας που διέπει τη φύση και που σοφά χρησιμοποιήθηκε και στην αρχιτεκτονική του Παρθενώνα.

Επιπλέον οι παρειακοί διάδρομοι (οι χώροι …….όταν γελάμε) που σχηματίζονται ανάμεσα στις παρειές και τις επιφάνειες των πλαϊνών δοντιών όταν γελάμε  θα πρέπει να γεμίζουν από τις επιφάνειες των δοντιών και να μην δείχνουν σκοτεινοί.

Τα ούλα  είναι ένας ιστός το ίδιο σημαντικός με τον οδοντικό και είναι απαραίτητο να εναρμονίζεται με τα δόντια.

Επίσης χρησιμοποιούμε το smile design ώστε να αντιστρέψουμε μια γερασμένη εικόνα με μια νεανική.  Διότι το ποσοστό έκθεσης των επιφανειών των δοντιών μας κατά την διάρκεια του χαμόγελου αλλά και σε χαλαρή θέση καταδεικνύει την ηλικία μας (πχ όταν κυριαρχούν τα κάτω δόντια είναι γερασμένο, ενώ όταν κυριαρχούν τα πάνω δόντια είναι νεανικό).

Εν κατακλείδι, σε ένα πλάνο θεραπείας, ανεξαρτήτως του είδους αποκατάστασης ή του χρησιμοποιούμενου υλικού, αυτό που πρωτίστως θα πρέπει να επιτευχθεί είναι ο αρμονικός  σχεδιασμός του χαμόγελου με βάσει τα δικά μας χαρακτηριστικά (smile design).

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία παρακαλώ ρωτήστε μας.
Σημαντική ενημέρωση για τη λειτουργία του ιατρείου

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Βριλησσίων, οι ιατροί και το προσωπικό, θέλοντας να προστατεύσει στο έπακρο την υγεία των ασθενών του, έναντι οποιασδήποτε λοίμωξης και ιδιαίτερα του SARS-CoV-2, εφαρμόζει απόλυτα τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων και του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Οδοντιάτρων.

Συγκεκριμένα για την  αποφυγή συνωστισμού τα ραντεβού είναι προκαθορισμένα τηλεφωνικά.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία θα πρέπει, με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τα διεθνή πρωτόκολλα, να απαντηθούν ερωτήσεις οι οποίες είναι πάγιες για όλους τους ασθενείς (πχ έχετε κάνει πρόσφατα εξέταση για Κορωνοϊό και αν ναι ποιο ήταν το αποτέλεσμα…).

Σε περίπτωση που κάποιος ασθενής παρουσιάζει κάποιο  από τα συμπτώματα ίωσης ( βήχα, δέκατα, πυρετό ή κόπωση…) ειδοποιεί το προσωπικό και το προσωπικό μας τον κατευθύνει κατάλληλα. Αν ωστόσο γίνει αντιληπτό άτομο στο ιατρείο με κάποιο ύποπτο σύμπτωμα θα του ζητηθεί να μετακινήσει το ραντεβού του για μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Στο ιατρείο προσέρχεται ο ασθενής χωρίς συνοδό και συνοδεύονται από έναν συνοδό μόνο  τα άτομα που χρήζουν βοηθείας και τα πολύ μικρά παιδιά.

Στον χώρο αναμονής ο ασθενής προσέρχεται με μάσκα και απολυμαίνει τα χέρια του με απολυμαντικό, που διατίθεται κατά την είσοδο του.

Επιπροσθέτως στον χώρο αναμονής δεν υπάρχουν διακοσμητικά, περιοδικά ή αντικείμενα πέρα των επιβεβλημένων.

Στον χώρο της θεραπείας λειτουργούν καθαριστές αέρα που ανανεώνουν τον πενταπλάσιο όγκο του αέρα ανά ώρα, με 7 φίλτρα μεταξύ των οποίων HEPA και UV για πλήρη αποστείρωση από μικρόβια, ιούς και μύκητες καθ’ όλη την διάρκεια των συνεδριών. Επιπλέον ο χώρος θεραπείας αερίζεται μετά από κάθε συνεδρία.

Ο χώρος της θεραπείας προκειμένου να υποδεχτεί τον ασθενή απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση.

Οι ιατροί χρησιμοποιούν, όπως όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του κέντρου, χειρουργικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης, σκουφάκι, γυαλιά και προσωπίδα.

Η διαδικασία, τα μέτρα προστασίας και η εμφάνισή μας μπορεί να άλλαξαν, ωστόσο εμείς παραμένουμε το ίδιο φιλικοί και ανθρώπινοι προκειμένου να υποδεχτούμε τους ασθενείς μας με κατανόηση και  φιλική διάθεση και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στα 2108031284 και 2108035820 και μέσω email στο dentmari@otenet.gr.

Ευχαριστούμε και πάντα στην διάθεσή σας!